Modern Magnificat (2)

9200000030321805

Et exultavit spiritus meus in Deo salutari meo
En mijn geest heeft zich verheugd om God mijn redder

 

Fuck dat onzekere gevoel! Vreneli Stadelmaier heeft de Joke Smit-prijs 2015 gewonnen. Op 6FM hoorde ik haar zeggen dat zij hem van de genomineerden het meest verdiende, maar dat je het met zo’n jury natuurlijk nooit zeker weet. Stadelmaier coacht topvrouwen. Die vrouwen hebben een auto met chauffeur en komen twee keer in de maand bij elkaar om eens flink te sparren. Tot zover weinig aan de hand, zou je zeggen. Maar dan blijkt dat al die vrouwen aan het
imposter syndrome lijden: ze zijn voortdurend bang om door de mand te vallen.

Nooit geweten dat topvrouwen het zo moeilijk hebben. Er is veel verborgen leed in de auto met chauffeur. Gelukkig zijn er coaches zoals Vreneli, die niet bang zijn om door de mand te vallen. God is dood, maar coaches zijn er in overvloed. Mijn geest heeft zich verheugd om Stadelmaier mijn coach en redder, kon ik niet nalaten te denken. Dertien assistentes staan tot haar beschikking die, als ik het goed begrepen heb, allemaal voor een kleine € 200 ex btw per uur het legioen aan onzekere Nederlandse topvrouwen bijstaan. Van het boek is inmiddels de 6e druk verschenen. Ik voorzie de komende jaren een groot tekort aan chauffeurs en weet wat mij te doen staat.

En zo klinkt Et exultavit – uiteraard gezongen door een topsopraan – bij Bach:

5 gedachten over “Modern Magnificat (2)

  1. Mag ik bij op jouw op de achterbank zitten of liever nog naast je en dan draaien we onderweg deze muziek en lappen de hele wereld aan ons laars.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s