Onder de oppervlakte

Mijn zoon en ik hadden ruzie. We stonden tegenover elkaar en schreeuwden. We vlogen elkaar bijna aan. Later volgde de onvermijdelijke verzoening. Voor de zekerheid zei ik nog maar eens tegen hem: “Alleen als je heel veel om iemand geeft kun je zo boos op hem worden. Want als iemand je onverschillig laat kan het je niet schelen hoe hij zich gedraagt of wat er van hem wordt.”

Stel je voor dat de hoeveelheid geweld in de wereld indicatief is voor de hoeveelheid liefde onder de oppervlakte. En dat al het lijden dat mensen elkaar aandoen slechts hun tijdelijke onvermogen maskeert om die liefde op een passende wijze te uiten. Kom langzaam weer terug en open je ogen. De problemen van de mensheid zijn vluchtig en van voorbijgaande aard.

7 gedachten over “Onder de oppervlakte

  1. je zegt hier dat je niet voldoende van jezelf houdt omdat je anders niet onverschillig zou staan tegenover je eigen gedrag. opvoeden is jezelf opvoeden. ( zorgen nooit meer zo boos te worden dat je schreeuwt bv)
    zo zou ik naar mij zelf en naar mijn situatie reageren tenminste als die gelijk aan de jouwe zou zijn ( ik heb ook (oa) een zoon van die leeftijd als die van jou gehad dus mag ik mijn mening misschien geven.

  2. Voor de zekerhied, zei je. Was je bang dat je zoon aan je liefde zou twijfelen na die ruzie.
    Vader/zoon verhouding kan vast wel tegen een stootje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s