Kikkers in vermomming

Soms, een heel enkele keer, komen alle dieren van de hele wereld op een geheime plek bij elkaar. Alle onderlinge tegenstellingen en strijd worden dan even, voor de duur van één dag, vergeten en opzij gezet. Er mag die dag niet gegeten worden, zodat iedereen zich veilig kan voelen. De vleeseters mogen zich niet aan andere bezoekers van de vergadering vergrijpen en de planteneters vasten uit solidariteit mee. En alle dieren kiezen dan uit hun midden een kikker. Eén kikker wordt er aangewezen en die kikker mag dan een echte prins worden, om aan de mensenwereld te gaan vertellen hoe bedreigd het dieren- en plantenrijk tegenwoordig zijn. Daarna gaan ze allemaal weer terug naar hun eigen gebied en een uur na afloop van de vergadering mag er weer gewoon gegeten worden.
De eerste keer dat de dieren tot deze bijzondere publiciteitsmaatregel overgingen, kozen ze met zijn allen de kikker die Prins Bernhard is geworden en die later het Wereld Natuur Fonds zou oprichten. De tweede keer kozen ze de kikker die Prins Charles van Engeland werd. Hij kreeg de bijzondere opdracht om zich in te zetten voor biologische landbouw en biobrandstoffen. Dat hij achteraf ook architectuur tot zijn portefeuille bleek te rekenen, hebben de dieren mopperend op de koop toe genomen. Maar dat de laatste prins die ze kozen, Laurent van België, in plaats van zich in te zetten voor duurzaamheid en het behoud van het tropisch regenwoud, naar Congo afreisde om uitsluitend zijn eigen zakelijk belangen te behartigen, heeft bij de dieren veel kwaad bloed gezet en de algehele verwachting is dat op de eerstvolgende vergadering besloten zal worden geen kikkers meer naar het mensenrijk af te vaardigen, zodat ook aan dit sprookje een einde komt.
Hoe het dan met de redding van het dieren- en plantenrijk verder moet is intussen volstrekt onduidelijk. Die worden inmiddels net zo in hun bestaan bedreigd als de meeste monarchieën zelf. Het gerucht gaat daarom dat de dieren het nu over een andere boeg willen gooien en er serieus over denken iemand uit hun midden af te vaardigen die het tot bankier zou moeten schoppen, omdat bankiers in het echte leven veel meer te vertellen hebben dan prinsen. Ze zijn er alleen nog niet uit welk dier dat dan zou moeten zijn. Aanvankelijk leken de hamster en de luiaard favoriet, maar inmiddels schijnen ook de hyena en de aasgier hoge ogen te gooien. Het is te hopen dat de dieren spoedig tot een besluit komen, want er hangt veel van af.

9 gedachten over “Kikkers in vermomming

  1. Aja, briljant die overstap van prins naar bankier. One small step for an animal, but a giant leap for fauna and flora. Zou de luis geen uitkomst kunnen bieden?

  2. Indien jij contact met dat dierenrijk hebt, wat ik vermoed vanwege je de informatie die je verschaft, zou je dan niet eens kunnen vragen of er ook vrouwelijke kikkers aangewezen kunnen worden, die een echte prinses mag worden? Wie weet welk een revolutie dát kan ontketenen!?

  3. Wat een geschikte kandidaten allemaal! Zou de zalm misschien al op eigen houtje geïnfiltreerd zijn? Tot nu toe geeft hij er geen blijk van dat het dieren- en plantenrijk hem in het bijzonder ter harte gaat. Als er maar geen luchtje aan zit.

  4. Ach alweer zo’n prachtig sprookjesachtig verhaal. En ik heb ook nog een kandidaat voor de functie. Ik denk dat een bijstandsmoeder heel geschikt is voor die functie, want die weet hoe je met (weinig) geld om moet gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s