Wognum maakt zich op.

Eén ding moeten wij Dick Scheringa nageven: hij is erin geslaagd Wognum op de kaart te zetten. En wat triest dat juist nu Wognum op de kaart stáát, het ook meteen weer in het moeras der Noord-Hollandse vergetelheid dreigt terug te zakken vanwege de ontmanteling van het DSB-imperium. Is het niet paradoxaal dat Wognum zijn bekendheid dankt aan juist het feit dat het weer dreigt te worden wat het altijd al was: een onbetekenend dorp in West-Friesland; waar in het naargeestig lege hoofdkantoor van de DSB-bank alleen nog de schimmen van de curatoren rondwaren en waar de plaatselijke supermarkt overweegt in januari de deuren te gaan sluiten omdat de klandizie de koersen op de financiële markten is achternagegaan?

Kunnen wij nog iets doen om Wognum te helpen? Ja, dat kunnen wij. Als het mogelijk is om de Giro d’Italia in Groningen te laten starten en als het mogelijk is de ronde van Spanje in Assen te laten beginnen en het bovendien bijna traditie is om de Tour de France ergens in Nederland, bijvoorbeeld Rotterdam, te laten beginnen, dan moet het toch een kleine moeite zijn om de Elfstedentocht 2010, die momenteel onontkoombaar op ons afkoerst, in Wognum te laten beginnen!

Daarom zie ik u graag, ergens half januari 2010 aan de start van de zestiende Tocht der Tochten, waarmee wij Wognum op de wereldkaart gaan zetten en die later herinnerd zal worden als ‘’De hel van 2010’’. De hel van 2010 begint in Wognum en ik stel voor om Pieter Lakeman zelf het startschot te laten lossen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s